Stvarnost i snovi

“Sanjaj jer prolazni snovi ,

  jos najblize stoje postojanoj sreci,

  i nepitaj nikad zasto jadi ovi

  a ne neki drugi , a ne neki treci”

                                      Jovan Ducic

 

 

Sta reci o snovima o onim snovima koje sanjamo budni, zatvorenih ociju, snovima koje boje nase zelje a krade nam ih stvarnost.

 

Stvarnost to je ono sto nas budi iz snova, ruka koja nas trgne i vrati u realnost ,al ipak snova mora biti , neki snovi postaju stvarnost. snovi bez stvarnosti ne postoje i obrnuto…svesno i nesvesno,totalne suprotnosti, a opet neraskidivo zavise jedno od drugog.

 

Postoji trenutak kad se san i java mogu sresti.To je trenutak kad ne spavate a snovi vec mrse vase misli ko vetar travu livada to je trenutak kad je sve moguce, vreme kad  cete stici u mesta na kojima nikad niste bili,videti ljude koje nikad niste sreli,mozete spojiti proslost i buducnost, trenuci kad se izmesaju zelje i snovi ,kad vam se resenja spuste na dohvat ruke i sve je moguce i lako.To je stanje svesti kad niste dovoljno budni da ne sanjate i dovoljno zaspali da ne mislite, kad ste dovoljno hrabri da verujete i dovoljno ludi da probate.Tad ni sami neznate da li je nesto san ili java,al to je vreme kad mozete shvatiti koliko su blizu , da nije nemoguce da se spoje i prepletu.

 

Neki snovi zauvek ostanu snovi, a za neke kad se ostvare pomislimo da su bili bolji snovi nego stvarnost, neki snovi zavise od nas neki od drugih ljudi , neki su realni a neki obojeni mastom, ipak vredi sanjati, lepse je sa snovima, oni nam pomognu da zatvorimo oci pred nekim ruznim stvarima, ponekad su nam utociste u kome nalazimo mir, ponekad su nam putokaz i pokazatelj onogo sto zelimo u svom zivotu, zbog snova su nam neke odluke lakse, neke osobe lepse i bolje nego sto jesu, ponekad su nam unisteni snovi uzrok tuge, razocarenja, a poneki su nam  pokretac i snaga.

 

I ako dve prirodne suprotnosti , dva razlicita stanja svesti , san i java ne moraju uvek biti daleko , treba samo pustiti snove u stvarnost i stvarnost u snove, naterati ih da se uhate za ruke i idu u istom pravcu, paziti da se na nekoj raskrsnici ne razdvoje jedno od drugog ne dozvoliti im kad god i koliko god je to moguce da se previse udaljuju jer kad se to dogodi obicno izgubimo ili jedno ili drugo, a ziveti bez snova je tuzno jer kad izgubimo snove gubimo i deo sebe  a ziveti bez stvarnosti je utopija, nemoguce sem mozda u ludilu.

 

Ipak zadrzati snove nije tesko, sanjati to zavisi isljucivo od nas , snove nam niko ne moze ukrasti , mozemo ih uvek sanjati ostvarili se nekad ili ne.

 

“Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta, jer covek bez snova je kao i ptica bez krila,,. -Budisticka izreka

Advertisements
This entry was posted in sastav. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s